fresh menu leftfresh menu right

 

Najnoviji IT događaji
iPhone 6 i iPhone 6 plus Štampa

 

Apple je objavio da su iPhone 6 i iPhone 6 plus oborili sve vrste rekorda prodaje, ukupna prodaja obe vrste je 4 miliona jedinica u prvih 24 sata od kad je raspoloživo poručivanje unapred. Oba telefona su sada rasprodata, vreme dopunjavanja zaliha je do mesec dana, pa nije jasno da li će u lancu snabdevanja biti još spremnih aparata za 19. septembar, kada ludilo zaista počinje. Ovo je bila laka pobedila nad svim prethodnim rekordima poručivanja unapred koje su postavili iPhone 5 (2 miliona), 5S, 5C, ili  Galaxy S5.

Mi koji koristimo Android ili Windows Phone u poslednjih nekoliko godina, mi znamo na osnovu iskustva iz prve ruke da su veći ekrani jednostavno superiorniji od slabašnih ekrana iPhone 4 i iPhone 5.

Izvor: ExtremeTech

 

 
Najveći rizici odlaganja prelaska na oblak Štampa

Nedavna studija je pokazala da rešenja u oblaku nude u proseku period otplate od 7,1 meseci i 5 godišnji prosek povrata investicije od 626%, što je nivo koji malo koja druga investicija može da ponudi.
Centar za obradu podataka koji košta milione da se osnuje, troši svake godine još više miliona za tekuće održavanje, nadogradnje, napajanje, hlađenje,  administriranje, i još mnogo toga.

Opširnije...
 
Virtuelna stvarnost iz naučne fantastike je bliže nego što mislite Štampa

Koncept virtuelne realnosti ili simuliranje ima bogatu istoriju. Simuliranje realnosti može da zaposli nauku u desetak različitih disciplina - neurologije, optike, nanotehnologije, nauke o materijalima. Pogledaćemo neke najčudnije virtuelne svetove iz SF filmova i tehnologije u realnom svetu trenutno u fazi razvoja koji im se približavaju.

Opširnije...
 
5 besplatnih načina za brži Wi-Fi daleko od kancelarije i kuće Štampa

Wi-Fi vruće tačke su postale toliko sveprisutne da za povezivanje skoro uvek imate izbor od nekoliko. Kako da budete sigurni da ćete se povezati za najbržu? Počnite da koristite besplatan Xirrus Wi-Fi Inspector, koji prikazuje sve obližnje Wi-Fi mreže, a obezbeđuje veliki broj informacija o svakoj od njih, uključujući i jačine signala. Onda možete da se povežete na onu sa najvećom snagom.

Opširnije...
 
Zašto ne treba zamagliti osetljive informacije na fotografijama Štampa

 

Zamagljivanje slike ne može stvarno da se sakrije informacije koje pokušavate da zaštitite
Verovatno ste videli slike sa delovima nejasnim da bi se zaštitio tekst ili brojevi - stvari kao što su brojevi kreditnih kartica ili imena na dokumentu. To nije tako bezbedno kao što izgleda.

Dira Venkatraman ilustruje zašto je zamagljivanje slika loša ideja i potvrđuje to primerom skripta, za koji kaže da je prilično trivijalan da se napravi i primeni. Algoritam se provlači kroz zamagljene piksele na slici i može da izračuna brojeve ili tekst najbliži po obliku. U suštini, sve što radite kada koristite jednostavne mozaike da zamaglite sliku je da pravite nejasnu informaciju - bolje je da se informacija u potpunosti ukloni, recimo, stavljajući crn okvir preko nje ili potpuno brisanje u Photoshop-u.

Izvor: IT WORLD

 

 
Slučaj mobilnih telefona može da ima velike posledice Štampa

Vrhovni sud SAD se izrazio snažno u korist lične privatnosti prošlog meseca, jednoglasno izjavljujući da za oduzimanje mobilnog telefona kriminalističke službe moraju najpre da pribave nalog. Međutim, jedan od advokata koji su radili na ovom teškom slučaju kaže da mnoga pitanja o vama, vašem smartfonu i o privatnosti ostaju otvorena.
Ključna pravna pitanja koja se tiču mobilnih uređaja tek treba da se rasprave, kao što su koliko dugo kriminalistička služba sme da zadrži zaplenjene podatke i da li je policiji dozvoljeno da primora nekoga da preda lozinku zaključanog mobilnog uređaja.

Izvor:CNET

 
4 ključne karakteristike dolaze u Windows 9 (nadamo sе) Štampa

Nemojte previše da naviknete na Windows 8.1. Ubrzo nakon prvog ažuriranja, krenule su glasine o tome šta se očekuje u sledećoj verziji operativnog sistema Windows ("Windows 9" u nedostatku zvaničnog imena). Najranije se možemo nadati beta verziji u proleće 2015, ali ovde spekulišemo o četiri najznačajnije karakteristike koje će verovatno imati.
1.    Konačno će se vratiti interfejs menija Start koji je glavna karakteristika porodice Windows još od Windowsa 95.
2.    Aplikacije Windows Store na samom desktopu.
3.    Interaktivne tablice na početnom ekranu.
4.    Cortana, Microsoft-ov govorni digitalni pomoćnik stiže iz Windows Phone 8.1 i moći će da mu se izdaju neke komande.

Izvor: IT WORLD

 
Samsung Galaxy Tab S Štampa

Prednosti: Samsung Galaxy Tab S ima izuzetno oštru sliku živih boja i ekskluzivne softverske novitete u ultra-tankom i laganom dizajnu.

Mane: Kako počinje od  500 dolara ili 400 funti, to su vrhunske cene. Ekran osetljiv na dodir može sporije da reaguje ako su u pozadini otvorene mnoge od njegovih aplikacija koje troše mnogo memorije.

Zaključak: Zbog izuzetnog ekrana i dugačkog spiska softverskih poslastica tablet Samsung Galaxy Tab S je najbolji do sada i po našem izboru prvi Android za zabavu.

Izvor: CNET

 
Nova vrsta računara u stanju da izračuna 640TB podataka u milijarditom delu sekunde Štampa

Dozvolite mi da predstavim najnoviji izum HP-a The Machine koji bi mogao da napravi revoluciju u svetu računarstva. Prema HP-u, Mašina nije ni server, ni radna stanica, ni računar, ni uređaj ni telefon, već spoj svih ovih stvari. On je dizajniran tako da bude u stanju da se nosi sa masama podataka proizvedenih u internetu stvari (Internet of Things), a to je koncept buduće mreže dizajnirane za povezivanje raznih objekata i uređaja.

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 18


© 2003-2013. Računarski fakultet - RAF