fresh menu leftfresh menu right

Na današnji dan

24. april 1981.

Kompanija Apple je predstavila svoj Apple IIC prenosivi računar, koji je imao isti operativni kapacitet kao i standardni model IIe. Računar je imao 128 kilobajta RAMa i 5,25 inčni flopi disk.


 

Najnoviji IT događaji
Heartbleed: proverite koji sajtovi su ispravljeni Štampa

Na sledećoj adresi je lista  100 najposećenijih sajtova na vebu sa stanjem po pitanju greške Heartbleed, koja ugrožava vaše korisničko ime i lozinku.
http://www.cnet.com/news/which-sites-have-patched-the-heartbleed-bug/
Ova lista će biti živa i stalno ažurirana; vratite se da proverite najnovije informacije kako stižu u CNET.
Legenda:
Kolona Qualis (test Qualis SSL Server Test): Pass – položio, Be on Alert – sajt je možda ispravan ali Qualis ne može to da potvrdi, Not available – nije proveravan.
Kolona Confirmation from site (odgovor od sajta na pitanje “da li ste ispravili grešku Heartbleed”): Vulnerability patched. Password change recommended – greška ispravljena, promeniti lozinku, Was not vulnerable – nije bio ugrožen, Awaiting response – čeka se odgovor sajta.
Izvor: CNET

 
Kako da se zaštitite od greške 'Heartbleed' Štampa

Nova bezbednosna greška znači da svakome na Vebu preti krađa lozinki i drugih osetljivih podataka. Evo šta potrošači mogu da urade da bi se zaštitili.
Prirodna reakcija bi mogla da bude da odmah promenite lozike, ali bezbednosni eksperti savetuju da sačekate dok vam ne potvrde ispravku jer svaka aktivnost na ugroženom sajtu može da pogorša problem.

Opširnije...
 
Najneverovatnija ratna tehnologija u 2014 Štampa

Tehnologija menja ratovanje, što je uvek i radila. U mnogim slučajevima, taj “napredak” je dovodio do još užasnijeg rata. U drugim slučajevima, spasavao je živote.
- Prototip  sistema LaWS (Laser Weapon System) – testira se na brodu USS Ponce, prethodno korišćenom kao amfibijski transportni dok. Ovo borbeno sredstvo je projektovano za upotrebu protiv dronova bez posade ili protiv napada malim brodovima.Tvrdotelni infracrveni zrak  može da se podešava u rasponu od slabog za onesposobljavanje senzora na cilju, do jakog za uništavanje.

Opširnije...
 
Sony najavljuje VR slušalice Project Мorpheus Štampa

Sony je prikazao vlastite VR (virtual-reality) slušalice koje zove Project Morpheus, namenjene za PlayStation 4. To nisu prve Sony slušalice: u stvari, ova kompanija već godinama ima modele koji nisu za igranje. Ovo su, međutim, prve Sony slušalice za virtuelne igre kako ih zamišljamo od kad su se pojavile slušalice Oculus Rift, ali za razliku od Oculus-a, Project Morpheus izgleda da su samo za PS4.

Izvor: CNET

 
Glupi korisnički trikovi Štampa

Tehnologija danas omogućava jednostavnu komunikaciju sa kolegama i kupcima iz celog sveta. Zato je toliko lakše da ispadnemo veoma, veoma glupi. Zahvaljujući modernoj elektronici, dovoljan je samo trenutak nepažnje pa da se jedna neprijatna greška globalno emituje. Koliko god se trudili, ta vrsta greške ne može nikada da se povuče.

Opširnije...
 
Reči koje treba izbaciti iz svoje poslovne biografije Štampa

Vaša poslovna biografije je vaš najdragoceniji posed, zato ne trošite dragocen prostor na šablone i otrcane, stare fraze koje ne govore ništa. 2.200 menedžera zaduženih za zapošljavanje je u anketi navelo najgore izraze iz poslovnih biografija. Evo ih:

Opširnije...
 
Toshiba Kirabook (2014) review Štampa

Prednosti: Vitak, lagan Toshiba Kirabook još uvek deluje veoma posebno, a zaslužuje da mu se prizna da je jedan od prvih Windows laptopova sa ekranom boljim od HD-a. Zahvaljujući unapređenom procesoru, trajanje baterije je sada dovoljno za celodnevno korišćenje.

Mane: Ekrani veće rezolucije su danas uobičajeni, a ima ih i za manje para. Osnovni izgled brušenog metala nije naročito osoben za takvu cenu.

Opširnije...
 
Šta morate da uradite ako zadržavate Windows XP Štampa

F-Secure upućuje korisnike XP-a kako da obezbede maksimum bezbednosti i minimum rizika kad Microsoft prekine podršku za XP. Prekidom ažuriranja posle osmog aprila, očekuje se da Windows XP postane žrtva niza napada nultog dana za koje Microsoft neće pružati odbranu, ali verni korisnici XP-a mogu da preduzmu neke stvari da bi im mašine bile bezbednije.

Opširnije...
 
Unapred instaliran zlonamerni softver na novim telefonima Štampa

Nakon žalbe potencijalnog kupca, firma Marble Security je detaljnije ispitala sumnjivu aplikaciju i utvrdila da to nije pravi Netflix. “Imate jedan koji je prepravljen i koji šalje lozinke i informacije sa kreditnih karica u Rusiju.” Ali kupac je obavestio Marble Security da je aplikacija bila unapred instalirana kad su kupili uređaje.
Google kontroliše Android aplikacije u svojoj ponudi Play, ali se povremeno ušunjaju neke zlonamerne. App Store kompanije Apple je manje pogođena jer su njihovi pregledi stroži.

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 16


© 2003-2013. Računarski fakultet - RAF