Из техничких разлога садржај читалишта можете пратити искључиво на латиници.

Zbog čega je Google VI poslednji korisnički interfejs

Nema sumnje da je veštačka inteligencija sledeći korisnički interfejs. Pitanje je: čija veštačka inteligencija? Star Trek je bio u pravu: U budućnosti, koristićemo računare pomoću govora. Google je ove nedelje održao skup na kojem je najveća pažnja bila posvećena hardveru. Google je prikazao dva Pixel telefona koje proizvodi Google, Google Wi-Fi rutere za kućnu mrežu (engl. home mesh routers), Google uređaj Home za kućnog virtuelnog pomoćnika, jedan nov 4k Chromecast Ultra uređaj za preuzimanje medija u realnom vremenu (engl. streaming media box) i slušalice Daydream View VR.

Опширније...

Kompanija Nikola Motor - sa električnih na vodonična vozila

Kompanija Nikola Motor prelazi sa potpuno električnog vozila od 2000KS sa 18 točkova na vodonične gorivne ćelije! Nikola će čak za svoj proizvodni pogon koristiti vodonično gorivo dobijeno pomoću sunčeve energije. Pošto je ranije ove godine objavila da gradi hibridni kamion poluprikolicu od 2.000 konjskih snaga, kompanija Nikola Motor Co. danas otkriva da će se kamion umesto toga napajati sistemom sa vodoničnim gorivnim ćelijama.

Опширније...

Upotreba Smartphon-a na istom, iPhone u padu

Porast smartfona ostaje na istom, a upotreba iPhone telefona će biti u padu za 12% ove godine kaže IDC. Kupci čekaju da se pojavi iPhone 7. Porast smartfona će dostići tek 1,6% za celu 2016, pre svega zbog pada prodaje u razvijenim tržištima kao što su SAD, Japan i Zapadna Evropa, predviđa IDC u četvrtak.

Опширније...

Direktor kompanije Informatica o bezbednosti podataka

"Bezbednost podataka nije rešen problem!" Danas su kompanije preplavljene podacima, ali trenutne alatke i procesi im ne omogućavaju njihovu bezbednost. To tvrdi direktor firme Informatica Anil Čakravarti (Chakravarthy), koji kaže da njegova kompanija -- tradicionalno usredsređena na upravljanje i integrisanje podataka -- počinje značajan napor na unapređenju sigurnosti podataka. "Stalno čujete za proboje -- samo pomislite koliko je bilo proboja za koje se ne čuje," rekao je Čakravarti u nedavnom intervjuu. "Bezbednost podataka danas nije rešen problem za klijente."

Опширније...

Jesmo li zbog tehnologije sada nezavisniji?

Tehnički nepravilno: Pošto su Apple, Google, Microsoft i Facebook postali dominantne sile, da li su Amerikanci postali istinski svoji i slobodniji?

Kako Britanci slave svoju nezavisnost od Francuza i Nemaca, a mi slavimo svoju nezavisnost od Britanaca, pitam se za tehnologiju.

Da li smo sada nezavisniji? Da li je uspon kompanija kao što su Apple, Google, Facebook, Microsoft i prijatelji doveo do toga da se ujutro budimo i kličemo zbog slobode izbora koji stoje pred nama?

Опширније...