Из техничких разлога садржај читалишта можете пратити искључиво на латиници.

Kako se Jamf uklapa u okruženje upravljanja uređajima u preduzeću

Da li bi za upravljanje Apple uređajima vaše kompanije trebalo da razmotrite Jamf? Evo šta treba da znate.

Ranije ovog leta, Jamf - kompanija iz Mineapolisa posvećena premošćavanju jaza između Apple uređaja i tržišta za preduzeća / obrazovanje - pokrenula je uspešnu IPO (prvu javnu ponudu deonica) uprkos pandemiji. Pošto je zauzela nišu, kompanija se pojavljuje kao pružalac usluga upravljanja rešenjima koja u poslu (i obrazovanju) preuzimaju funkciju tamo gde Apple prestaje kada su u pitanju Mac, iPad i iPhone telefoni. Kao što sam napomenuo pre dve godine, Jamf de facto zamenjuje Appleov tim za podršku preduzećima, stavljajući snažan naglasak na interakciju sa svojim kupcima.

Опширније...

Microsoft izbacuje Office 365, kruniše Microsoft 365 za novog monarha

Za Microsoft je to slučaj "baci staro, napred novo". Za korisnike je to recept za zbrku. Microsoft ubija Office 365.

Ta marka proizvoda, sinonim za produktivnost, kao i pretplatnički softver, je na odlasku, zamenjuje ga noviji brend, Microsoft 365. Taj potez zamagljuje način na koji korisnici treba da dođu do informacija o originalu i zapetljava značenje zamene. Pre dva meseca, Microsoft je proširio definiciju Microsofta 365 preko početnog iz 2017. godine. Krajem marta Microsoft je najavio promene imena u planovima pretplate u liniji Business: umesto Office 365 sada je Microsoft 365. Kompanija je učinila isto i u planovima Office 365 za potrošače. Microsoft je takođe zamenio oznaku Office 365 ProPlus sa Microsoft 365 Apps. Sve promene imena stupile su na snagu 21. aprila.

Опширније...

Rešenja IBM Cloud for VMware Solutions: dovođenje VMware okruženja u javni oblak

IDC-ovo MIŠLJENJE

Usvajanje javnog oblaka je sredstvo za digitalnu transformaciju (DX). Javni oblak nudi organizacijama IT platformu koja omogućava fleksibilnost, skalabilnost i pristup novim tehnologijama - sve to su ključne komponente za osnaživanje IT organizacije i olakšavanje inicijativa za digitalnu transformaciju. Ali usvajanje javnog oblaka takođe predstavlja izazov za velika preduzeća sa postojećim infrastrukturnim investicijama i procesima. Izazovi se obično javljaju zbog promena i poremećaja koji se uvode u alate, procese i skupove veština kada se prelazi u okruženje javnog oblaka.

Опширније...

Apple Watch EKG je otkrio nešto čudno u mom srčanom ritmu

Najnovije ažuriranje, WatchOS 5.1.2, uključuje dve nove funkcije za srce koje bi mogle upozoriti korisnike na opasna stanja. Kada sam prvi put počela da testiram novu funkciju EKG na Apple Watch seriji 4 - dostupnoj u četvrtak putem besplatne nadogradnje softvera Watch OS 5.1.2 - poslednja stvar koju sam očekivala je da pronađem nešto abnormalno u svom srčanom ritmu. Ali to je upravo ono što se desilo kada sam se upustila u poređenje Watcha sa ocenom medicinskih uređaja za EKG u lekarskoj ordinaciji. " Na vašem Apple Watch-u vidimo istu prevremenu srčanu kontrakciju koju vidimo na EKG-u", rekao je Dr. Gregori Marcus, profesor medicine i kardijalni elektrofiziolog u UCSF Medical Centru dok sam sedela na bolničkom krevetu sa kablovima pričvršćenim za moje telo i Apple Watch Serije 4 na ruci.

Опширније...

Predstavlja se MSIX, jedan instaler za sve Windows aplikacije

Novi Microsoftov program za instalaciju konačno spaja Win32 i Windows Store aplikacije. Izgradnja instalacionih programa je na Windowsu bila komplikovana. Sve je zavisilo od toga koji alat za instalaciju koristite i kako se vaš kôd distribuira. Da li ste mogli da spakujete izvršni fajl u Zip fajl, ili da koristite starodrevni XCOPY? Stvari su postale jednostavnije kada je Microsoft predstavio Windows Installer i njegov standardni MSI format. Kada je stigao Windows Store i potpuno novi model aplikacija u operativnom sistemu Windows 8, stvari su se promenile. Kao rezultat toga, imali smo dva načina postavljanja koda, i dva različita načina za izvršavanje koda. MSI aplikacije ostaju podrazumevane za stoni računar, dok je novi APPX format potreban za aplikacije Windows Store. Aplikacije za Windows Store su se takođe izvršavale u drugačijem kontekstu nego stone aplikacije, sa novim karantinom (engl. sandbox) koji smanjuje rizik da zlonamerni softver ugrozi sistem. Projekat Centennial Desktop Bridge premostio je tu podelu, dovodeći stone aplikacije u Windows Store, omogućavajući im pristup nekim novijim API-jima UWP-a i podržavajući jednu ograničenu verziju APPX karantina.

Опширније...

Prvi pogled: Office 2019 - najverovatnije nove funkcije

Microsoft je prilično tajanstven o tome šta stiže u Officeu 2019, ali funkcije koje su se pojavile u Officeu 365 pružaju nagoveštaje. Istražujemo najverovatnije dopune za Office 2019. Približava se vreme za sledeću značajnu reviziju Office verzije koja nije pretplatnička. Očekuje se da će Office 2019 biti objavljen u drugoj polovini ove godine. Microsoft to naziva "večnom" verzijom Officea jer za nju plaćate jednokratnu naknadu i posedujete je zauvek, a ne dobijate nadogradnje sve dok se ne objavi sledeća glavna verzija. To je razlika u odnosu na Office 365, koji zahteva mesečnu ili godišnju pretplatu i stalno se ažurira. (Za više detalja o različitim verzijama Officea, zajedno sa očekivanim licencama za Office 2019, vremenom izdanja, podržanim verzijama Windowsa i još više, pogledajte "Najčešća pitanja: Office 2019 stiže, evo šta treba da znate, na adresi https://www.computerworld.com/article/3229906/software-productivity/Office2019-is-coming-heres-what-you-need-to-know.html.")

Опширније...