Организатори

У организацији Канцеларије за младе града Београда и Рачунарског факултета први пут је организован IT семинар RAF IT Days 2012. Претеча овог семинара су била два семинара под називом IT OpenDays, које смо организовали у сарадњи са Техничком школом „Никола Тесла“ из Шида. Поучени овим искуствима, као и искуствима у организацији државних такмичења из информатике, СИО (Српска информатичка олимпијада), као и Информатичком балканијадом, Рачунарски факултет ће и ове школске године, у сарадњи са својим партнерима, организовати семинар RAF IT Days 2017. Основни циљ семинара је проширење неформалног IT образовања на будуће IT стручњаке.

Рачунарски факултет


Рачунари су данас веома распрострањени и они представљају кулминацију развоја рачунарских технологија и комуникација чија историја траје скоро два века. За мање од две деценије присуства на широком тржишту, рачунари су постали незаобилазан део свакодневице и стигли у најудаљеније делове планете. Рачунарство је снажно утицало на развој науке, технике, пословања, као и на многе друге области стваралаштва. Данас, скоро сваки човек, свесно или несвесно, има потребу за рачунаром и многи желе да уче рачунарство у неком облику. Нове рачунарске технологије се непрекидно уводе, а постојеће застаре скоро истог тренутка када се појаве.

Овом тезом се руководила компанија CET када је 2003. године основала Рачунарски факултет, а 2005. године Рачунарску гимназију.

На Рачунарском факултету изучава се рачунарство као основна дисциплина. Знање преноси професорски кадар, који осим академског поседује и богато практично искуство. Број студената на основним студијама у једној групи на предавањима је највише 55, а на вежбама највише 25, с тим да на једном рачунару ради један студент. Рачунарски факултет придаје посебну пажњу друштвено одговорним активностима.


www.raf.edu.rs

 

Досадашње копманије учеснице семинара

 

     
     facebook
 godaddy telenor Pstech-logo
   google logo  
Cisco logo.svg nordeus og new
GoDaddy
  devana
   

 

Досадашње институције и удружења учесници семинара

 

institutMihailoPupin
ECDL Stelladinotte

© 2010-2017 RAF IT Days  mail-flag-png-image-69223 Instagram twitter

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079