Организатори

У организацији Рачунарског факултета први пут је организован IT семинар намењен средњошколцима под називом RAF IT Days 2012. Претеча овог семинара су била два семинара под називом IT OpenDays, које смо организовали у сарадњи са Техничком школом „Никола Тесла“ из Шида. Поучени овим искуствима, као и искуствима у организацији државних такмичења из информатике, СИО (Српска информатичка олимпијада), као и информатичком Балканијадом, Рачунарски факултет ће и ове школске године, у сарадњи са својим партнерима, организовати семинар RAF IT Days 2022. Основни циљ семинара је проширење неформалног IT образовања на будуће IT стручњаке.

Рачунарски факултет


Рачунари су данас веома распрострањени и они представљају кулминацију развоја рачунарских технологија и комуникација чија историја траје скоро два века. За мање од две деценије присуства на широком тржишту, рачунари су постали незаобилазан део свакодневице и стигли у најудаљеније делове планете. Рачунарство је снажно утицало на развој науке, технике, пословања, као и на многе друге области стваралаштва. Данас, скоро сваки човек, свесно или несвесно, има потребу за рачунаром и многи желе да уче рачунарство у неком облику. Нове рачунарске технологије се непрекидно уводе, а постојеће застаре скоро истог тренутка када се појаве.

Овом тезом се руководила компанија CET када је 2003. године основала Рачунарски факултет, а 2005. године Рачунарску гимназију.

На Рачунарском факултету изучава се рачунарство као основна дисциплина. Знање преноси професорски кадар, који осим академског поседује и богато практично искуство. Број студената на основним студијама у једној групи на предавањима је највише 55, а на вежбама највише 25, с тим да на једном рачунару ради један студент. Рачунарски факултет придаје посебну пажњу друштвено одговорним активностима.


www.raf.edu.rs

 

Досадашње копманије учеснице семинара

 

     
  facebook
 godaddy telenor Pstech-logo
   google logo  
Cisco logo.svg nordeus og new
GoDaddy  orion
devana
  likesandcookies
   gamecredits

 

Досадашње институције и удружења учесници семинара

 

institutMihailoPupin
ECDL Stelladinotte

 

Медијски подржали

 

cerum itdog kzmbg
rcbg mimne prijemni
kzmvr unbox uus

© 2010-2020 RAF IT Days  mail-flag-png-image-69223 Instagram twitter