Алекса Станковић на мастеру у Лозани

Наш дипломирани студент, Алекса Станковић, наставио је своје школовање на мастер студијама у Лозани. Алекса је уписао федерални технички универзитет у Швајцарској, који са другим федералним универзитетом ETH чини најбољи универзитет у Швајцарској, али и у Европи и свету.

Опширније...

Студенти РАФ-а победници Старт хакатона

Мај, 2016.

"РАФ има невероватан тим" су победници четвртог Старт хакатона, а наш тим су чинили Саша Вучковић, Душан Здравковић, Марко Баковић и Лука Лопушина.
Такмичење је организовало Удружење студената ФОНИС, а наши креативни момци су својом апликацијом ефикасно одговорили на најчешће постављено питање ученика о шанси да упише одређену школу. Профилом повезаним са Facebook-ом је омогућено да корисници виде за које су школе заинтересовани њихови пријатељи како би лакше донели своју одлуку. Повели су и рачуна о локацији ученика, интересовањима и процени бодова за упис као и аутоматском попуњавању листе жеља.

Опширније...

РАФ други из информатике на Електријади!

Мај, 2016.

Прво учешће студената РАФ-а на Електријади 2016 завршило се великим успехом. Наша прва екипа, у конкуренцији 24 тима са електротехничких и рачунарских факултета са простора бивше Југославије, освојила је друго место на такмичењу из информатике, док је други тим био десети (табела).

Опширније...

РАФ-овци први на ФОН Хакатону

Децембар, 2015.

У просторијама ICT Hub-а у Београду 11. и 12. децембра одржан је трећи "ФОН Хакатон", двадесетчетворочасовно такмичење у изради апликација. Прво место на хакатону освојила је екипа "Ко је копилот?" у саставу: Душан Здравковић (РАФ), Давид Давидовић (РАФ), Никола Јовановић (РАФ) и Љубица Вујовић (ЕТФ).

Опширније...

Друго место за наше студенте на SICEF Hackathon-у

Новембар, 2015.

На Електронском факултету у Нишу је 14 и 15. новембра одржано двадесетчетворочасовно такмичење у изради апликација на задату тему. Овом приликом екипа са РАФ-а под називом RAFNut (у саставу: Никола Мастиловић, Филип Данић, Никола Клипа и Андреј Караџић) освојила је друго место. На такмичењу је учествовала још једна екипа са РАФ-а под називом Chicken on a RAF (у саставу: Душан Здравковић, Богдан Хабић, Миљан Текић и Никола Стојиљковић).

Опширније...

РАФ на ACM такмичењу

Октобар, 2015.

Три екипе Рачунарског факултета представљале су нас на ACM такмичењу: РАФ угледни и поштовани РАФ (Димитрије Димић, Саша Вучковић, Лазар Миленковић), РАФ 3 (Огњен Ђуричић, Максим Стокић, Давид Давидовић) и RAFnut Jr. (Александар Огризовић, Иван Дејковић, Никола Клипа). Пропозицијама такмичења је дозвољено да највише 2 тима учествују са истог универзитета, али је РАФ-у и ове године дозвољен и трећи тим због остварених добрих резултата прошлих година.

 

 

Опширније...

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079