РАФ-ОВЦИ ДРУГИ НА BLOCKCHAIN ХАКАТОНУ

Август, 2017.
У оквиру августовске блоцкцхаин маније одржане у Стартит Центру одржан је и блоцкцхаин хакатон на коме се тим студената Рачунарског факултета, "Емоџи тим", који су чинили Душан Здравковић, Никола Мастиловић, Андреј Крижан и Петар Милановић квалификовао на друго место.
 
Ово такмичење пружило је могућност тимовима да докажу свој блоцкцхаин концепт и подигну свест о улози коју би технологија која надилази примену у свету криптовалута могла да игра у будућности.   
 
Иако су сада први пут дошли у додир са блоцкцхаин технологијом, РАФ-овци су у оквиру свог решења успешно имплементирали ликвидну демократију, концепт у ком свака особа има апсолутну контролу над својим гласовима. На овако осмишљену платформу укључили су преглед трансакција, где би се чувала њихова историја шта би омогућило транспарентан преглед трошкова од стране донатора, инвеститора и тд. Блокцхаин би био искоришћен за складиштење свих података и тиме додао одређени ниво сигурности и спречио манипулацију њима.
 
На презентацијама 11 тимова, колико је укупно учествовало, нашли су се груби, али функционални демои, за систем за издавање личних докумената, преглед животног циклуса биљака, мрежа за монетизацију ауторских дела, убрзавање девелопмент опен соурце пројеката, издавање полиса за осигурање возила, дистрибуирана здравствена заштита, платформа за еСпортс клађење, токенизација некретнина, децентрализован ЦДН, децентрализоване листе чекања и систем гласања у ликвидној демократији.