Нострификација дипломе

Нострификација је поступак у којем се дипломе (средњошколске или високошколске), сведочанства, испити и академске титуле добијене у земљи признају за коришћење у иностранству, било ради наставка школовања или ради запошљавања. Признавање српских диплома у иностранству зависи од земље у којој бисте да нострификујете диплому, као и од факултета који би требало да прихвати диплому, уколико желите да наставите студије у иностранству.

Марко Петровић, бивши студент Рачунарског факултета на основним и мастер студијама, успешно је завршио процес нострификације наше дипломе у Америци крајем 2012 године. На основу упоређивања нашег плана и програма са америчким потврђен му је степен стручне спреме који је стекао на РАФ-у, односно Master od Science Degree. Марко је завршио  процес нострификације дипломе ради запослења у САД-у.

Ово је још један у низу доказа да је Рачунарски факултет признат и код нас и у свету, што потврђују радне позиције и компаније за које наши дипломирани студенти раде.

Студентски парламент

Студентски парламент је орган Рачунарског факултета преко кога студенти остварују своја права и штите своје интересе на Рачунарском факултету. Рад Студентског парламента је јаван. Избори за чланове Студентског парламента изводе се сваке друге године у априлу на непосредним и тајним изборима, на којима право гласа и кандидовања имају сви студенти Рачунарског факултета уписани на студије у школској години у којој се Студентски парламент бира. У априлу 2020. године изабрани су следећи чланови:

Чланови студентског парламента

luka

Лука Зечевић 
председник

 

 

 

andrijana

Андријана Јанковић 


ivan

Иван Пецић

 

 

 

 

david

Давид Стојмановски

 

 

ilija

Илија Павловић

 

milos

Милош Цупара

 

luka

Лука Галић

 

mateja

Матеја Најданов

 

Изабрани завршни радови

Студентске бенефиције

Студенти Рачунарског факултета имају следеће бенефиције:

  • Статусом студента Рачунарског факултета стичу права на: здравствено осигурање, повлашћену вожњу у градском превозу, ETC картицу и друге студентске попусте,
  • Попуст од 30% на CET-ова издања, информације у секретаријијату РАФ-а
  • Попуст од 50% за све курсеве у организацији ЦЕТ-а, Кнез Михајлова 6/V или Трг Републике 5/V, 011/328-1614

 

Студентске организације

СУС СпортРА је спортско удружење студената Рачунарског факултета. Организује бављење различитим спортовима за заинтересоване студенте. Повезује студенте који желе да се баве истим спортовима и омогућава припрему тимова за универзитетска спортска надметања.