Докторирала Мирјана Радивојевић

Мирјана Радивојевић, асистент на Рачунарском факултету, је у понедељак 27.12.2010. године на Електротехничком факултету у Београду одбранила докторску дисертацију на тему "Анализа квалитета сервиса у eternet пасивним оптичким мрежама базираним на мултиплексирању по таласним дужинама" и тиме стекла звање доктора електротехничких наука.

Комисију су чинили еменентни стручњаци на пољу оптичких комуникација:

др Петар Матавуљ, ванредни професор на ЕТФ-у,

Проф. др Јован Радуновић, редовни професор на ЕТФ-у,

Проф. др Владанка Аћимовић Распоповић, редовни професор на Саобраћајном факултету,

Проф. др Дејан Гвоздић, редовни професор на ЕТФ-у,

Доц. др Милан Јанковић, професор на ЕТФ-у.

 

"RAF Open Tour" - обиласци школа

У току ове недеље, екипа Рачунарског факултета обишла је још три школе у Србији у наставку турнеје "RAF Open Tour" . У уторак смо били гости Крушевачке гимназије, а у среду Јагодинске гимназије и Машинско-електротехничке школе из Параћина, са којом је потписан протокол о сарадњи. Током прошле недеље, посетили смо ђаке Земунске гимназије и ЕТШ "Раде Кончар" из Београда.

Поред основних информација о факултету и упису, одржано је стручно предавање о рачунарским и мобилним мрежама, а заинтересовани ученици су упознати са семинаром за средњошколце који ће РАФ и ове године организовати у сарадњи са Техничком школом "Никола Тесла" из Шида. Школским библиотекама поклоњен је комплет рачунарске литературе, а своје примерке добили су и најактивнији ученици на презентацији.

 

Наградни конкурс за студенте

Сајт Benchmark  позива студенте Рачунарског факултета да се опробају у писању и буду богатији за још једно искуство, а можда и Asus netbook ! Нема никаквих компликованих услова и правила учешћа – једноставно пошаљите свој(е) текст(ове) на било коју тему која се тиче информационих технологија или телекомуникација на мејл Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.##14###. Конкурс траје до краја године, односно задњи дан за слање радова је 31.12.2010. године. Након тога, редакција Бенчмарка ће изабрати најбољи рад који ће бити награђен Asus netbook -ом, а сви квалитетни текстови биће објављени, наравно уз пуно име и презиме аутора.

Опширније...

Новогодисњи пријем

Студентски парламент РАФ-а позива све студенте, наставно и ненаставно особље и пријатеље факултета да присуствују новогодишњем пријему који ће се одржати у среду, 29.12.2010. године са почетком у 20 часова у просторијама факултета (учионица 7).

 

Млади научници на пријему у САНУ

Међу најбољим младим научницима Србије, освајачима бројних медаља на међународним такмичењима из математике, физике, информатике и астрономије, који су јуче били на пријему у Српској академији наука и уметности, гост је био и Угљеша Стојановић, студент прве године Рачунарског факултета. На пријему организованом у част младих научника, који су нашу земљу представили на најбољи начин, поручено им је да је Србија намерна да свој развој заснива на знању и да би они требали да се и даље усавршавају.

 

Опширније...

Објава радова у часопису e-RAF

e-RAF Journal on Computing (e-RAF JoC) је електронски научно-стручни часопис који издаје Рачунарски факултет.


Циљ часописа је да подстакне научно-истраживачки рад и процес прикупљања знања о тренутним достигнућима, садржајима, технологијама и сервисима у области рачунарских наука.
Часопис је доступан на следећој адреси

Опширније...