ТВ водич најбољи на "Vip Android изазову"

Апликација "ТВ водич", аутора Александра Илића и Марка Митића, студената Рачунарског факултета, гласовима 15 домаћих програмера проглашена је за једну од две најбоље апликације у оквиру "Vip Android  изазова 2.0". За апликацију која омогућава праћење домаћих ТВ програма, креирање листе омиљених телевизија, претраживање емисија по именима и жанровима студенти су освојили награду од 2.000 еура.

На једниственом конкурсу за развој локално примењивих апликација за мобилне уређаје, android апликација "Б92" освојила је награду корисника у износу од 8.000 еура. Одлуке су донете на основу гласања у коме је учестовало 1436 Випових корисника Android  телефона и програмера.

"Драго нам је због великог броја гласача, јер то показује да су корисници у Србији препознали значај локално применљивих Android  апликација и уверили се да оне могу да им учине живот лакшим, ефикаснијим и забавнијим. Велико интересовање за наше конкурсе и домаће апликације потврђује да је Android  заједница у Србији снажна и да расте из дана у дан.", каже Петра Штангл, члан УО Vip mobile.