Радно време за празнике

До 9. јануара 2012. године Рачунарски факултет ће радити од 9 до 17 часова.

Свим студентима и наставном особљу желимо срећну и успешну предстојећу годину!

РАФ у посети Земунској гимназији

 Земунска гимназија ове године организује дан отворених врата на коме ће се матурантима гимназије представити факултети из Београда. Представљање студијских програма високошколских установа одржаће се у суботу 24.12.2012. године од 10 до 14 часова, а међу бројним факултетима биће и Рачунарски факултет. Позивамо све ученике које интересују информационе технологије и рачунарство да нас посете у суботу и добију информације о основним академским и струковним студијама, упису на РАФ и могућностима стипендирања најбољих ученика.

 

Акција "Осмех на дар"

Студентски парламент Рачунарског факултета се укључио у добротворну акцију фонда "Осмех на дар", која за циљ има да усрећи децу са Косова и Метохије и подели им новогодишње пакетиће. Сви људи добре воље могу донети играчку, неки слаткиш или новац у Секретаријат факултета. Поклони ће бити упаковани у новогодишње пакетиће и подељени на дан Нове године. Прикупљање траје до петка 23. децембра, укључујући и тај дан.

Студентски партамент се нада на ће се на ову акцију одазвати цео колектив Рачунарског факултета.

Студенти РАФ-а освојили награде на конкурсу M:tel-а

На конкурсу "Android лига" босанске телекомуникационе компаније M:tel студенти Рачунарског факултета, Александар Станчић и Дејан Максимовић, освојили су новчане награде. Услове конкурса испуниле су 24 апликације, које су подељене у три категорије: појединачна, тимска и студентска. Александар Станчић, студент РАФ-а, освојио је прво место у појединачној категорији са игрицом "Red Roll". Дејан Максимовић је освојио друго место у категорији тимских апликација са "Let:me color" заразном игрицом. Циљ конкурса, који је почео у јуну, био је да подстакне учеснике на иновативности и оригиналност, а најуспешнији аутори мобилних апликација захваљујући свом раду и идејама, освојили су награде.

 

Погледајте радове.

 

Одржан Google Maps семинар на РАФ-у

Захваљујући Google семинару под називом "Google MapUp Day" Србија је добила још детаљнију мапу на овом популарном претраживачу. Семинар су организовали компанија Google и Рачунарски факултет, у чијим је просторијама и одржан суботњи скуп за преко сто присутних полазника. Скуп су водили Google инструктори, на челу са Немањом Брачком, регионалним модератором од поверења за Републику Србију, а на директној вези из САД-а била је Џесика Фанд, Google менаџерка. Прусутне је занимало колико су поуздане информације на мапи, а Џесика је одговорила: "Ако било ко уцрта нешто погрешно, не брините, то се ће врло брзо сазнати. Ми смо на вези са свима. Исто као што свако може да мења мапу, исто тако свако нама може да пријави корисника који уноси погрешне податке." и најавила долазак у марту следеће године. О развоју рачунарства код нас и у свету говорио је Игор Мијатовић, менаџер Рачуанрског факултета.

 

Опширније...

Пријаве радова за RAF Challenge 2012

На сајту Рачунарског факултета почеле су пријаве радова за информатичко такмичење RAF Challenge 2012, које организују РАФ и Друштво математичара Србије. Овогодишње такмичење одржаће се у две категорије: презетнација/апликативни програм (тема: "Проналазак/идеја која је променила свет") и анимација/игрица са темом по избору. Већ четврту годину за редом спремили смо и вредне награде за најбоље, а у томе су нам помогли бројни спонзори: часопис "Свет компјутера", CET, туристичка агенција CMC, Romsym data, Itipo, ComTrade, Extreme, rootPlanet и Portalibris.

 

За детаљније информације погледајте RAF Challenge 2012.