РАФ-овци на такмичењу Marathon 24 у Пољској

Студенти Рачунарског факултета учествовали су на програмерском такмичењу "Marathon 24" одржаном у Пољској. На финале такмичења пласирало се 30 тимова из 8 земаља, а међу њима и два тима са РАФ-а. Победници маратона били су домаћини, док је први тим са РАФ-а заузео 15. место (Душан Здравковић и Никола Стојиљковић, са Демјаном Грубићем - ПМФ Нови Сад). Наши студенти Димитрије Димић и Александар Миловановић, који су се такмичили са гимазијалцем Марком Станковићем из Ниша,  имали су нешто лошији пласман, али су задовољни самим учешћем на овом несвакидашњем програмерском изазову.

Опширније...

Награда на Nordeus Hackathon-у

На управо завршеном такмичењу Nordeus Hackathon, награду за "Technical Excellence" освојио је тим у коме се налазио наш студент друге године, Сергеј Гривцов. Као што и само име говори, то је награда за најбољу техничку изведбу. "Јако смо задовољни игром коју смо урадили, посебно зато што смо је целу завршили за датих 24 сата колико је трајало такмичење, а направили је тако да ако будемо хтели можемо значајно да је надоградимо." - истиче Гривцов.

Опширније...

Продужене пријаве за RAF Challenge 2014

Рок за пријаве и upload радова за такмичење RAF Challenge 2014 продужен је до петка 07. фебруара 2014. године (у поноћ). Надметање организују Рачунарски факултет и Друштво математичара Србије, а финале такмичења ће се одржати у суботу 22.03.2014. године. Овогодишње такмичење одржава се у две категорије: презетнација/апликативни програм (тема: "Роботи будућности") и анимација/игрица са темом по избору.

Опширније...

Обележена деценија рада Рачунарског факултета

Пријатељи факултета, представници Универзитета Унион, професори, студенти и гости својим присуством увеличали су јучерашњу прославу деценије рада Рачунарског факултета. Свечаност је одржана у просторијама факултета, а кратким филмом смо се подсетили  почетака изградње наше високошколске установе. Централно место у обележавању десет година рада имали су наши студенти.

Опширније...

Акредитација научноистраживачког рада

На основу одлуке Одбора за акредитацију научноистраживачких организација Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Рачунарски факултет је поново акредитован за обављање научноистраживачке делатности. Акредитација је добијена за две области: припродно-математичких и техничко технолошких наука - рачунарске науке, електротехника и рачунарство. Факултет испуњава све тражене услове: број истраживача који су учествовали на научноистраживачком пројектима, структуру истраживача и значајне научноистраживачке резултате у последњих 5 година, као и издавачку делатност.

Припремна настава и пријемни испит на РАФ-у

 

Као и претходних година, Рачунарски факултет организује припремну наставу из предмета математика и информатика. Настава је намењена свима који желе да успешно положе пријемни испит за упис на Рачунарски факултет, али и осталим заинтересованима који желе да се припреме за пријемни без обзира који факултет уписују. Настава почиње 1. фебруара и траје до 31. маја 2014. године, а одржава се суботом од 10 часова (4 часа).

Опширније...