Дипломирао Часлав Павловић

Студент Часлав Павловић дипломирао је на РАФ-у на тему "Повећање употребљивости корисничког интерфејса на примеру апликације за форумске поруке" пред ментором др Душаном Вујошевићем и др Снежаном Поповић, чланом комисије.
 
"Без обзира на нађене проблеме алат је имао веома позитиван ефекат како на брзину рада тако и на квалитет његових резултата. Ово су показали резултати мерења времена, број грешака али и коментари учесника. У комбинацији са чињеницом да је велика већина њих изјавила да би алат користили и препоручили другима, ово говори да апликацију има сврхе даље развијати и унапређивати. Резултати упитника о активности на интернетским форумима ово потврђују." - закључио је Часлав. Фотографије са одбране погледајте у галерији.

Дипломирао Александар Динић

Студент Александар Динић дипломирао је на РАФ-у на тему "Отворена каталогизација колекција као сервис - пример употребе моделом вођеног развоја софтвера" пред ментором др Бранком Перишићем и др Бојаном Димић Сурла, чланом комисије.
 
"У оквиру овог рада анализирали смо проблем каталогизације који се протеже још од Александријске библиотеке. Иако се временом појавило мноштво решења она су или скупа и захтевају ангажовање професионалаца или, због потцењивања комплексности проблема, пуна недостатака. Због тога смо у овом раду креирали Андроид апликацију која решава овај проблем. Поред основних функционалности које свака каталогизација захтева, овај рад даје и нову ноту овом проблему." - закључио је Александар. Фотографије са одбране мозете погледати у галерији.

Победа на такмичењу Case Challenge

Тим Тесла чије је члан, поред Огњена Николића и Жељка Стојковића, студент Рачунарског факултета Лазар Булић освојио је Студију случаја у организацији Case Challenge Serbia. Пројекат Case Challenge је такмичарског карактера, где се студенти и средњошколци такмиче у решавању студије случаја, реалне проблемске ситуације задате од стране компанија.
Победнички тим је представио решење за фирму Centili које је подразумевало израђивање стратешког плана проширивања тржишта, презентацију потенцијалним мобилним оператерима, user manual као и андроид апликацију и имплементацију плаћања на wеб платформи. Као прву награду чланови тима добили су праксу у фирми Centili. Финале је одржано 13. децембра 2016. у просторијама GoDady-a.

Кошаркашка секција на РАФ-у

Поред многобројних секција које се тичу будуће струке наших студената, Рачунарски факултет успева у намери да своје студенте усмери и путем спорта. РАФ се ове године може похвалити кошаркашком секцијом, а оснивање су иницирали студенти прве године. Факултет је показао добру вољу, изашао у сусрет студентима и подржао их у томе.
 
Желимо срећу нашим момцима у такмичењу!

Спајање компаније Дел и ЕМС

Компанија Дел купила је компанију ЕМС за цену од 67 милијарди америчких долара, што је износ који се процењује као највиша икада плаћена цена у сектору технологија. Новонастала компанија, названа Дел ЕМС (Dell EMC), наставља програм академске сарадње са Рачунарским факултетом.
 
Спајањем двеју компанија настала је највећа светска технолошка компанија која је у приватном власништву. Како објашњава њен власник и извршни директор Мајкл Дел, компанија Дел ЕМС ће се фокусирати на трендове развоја информатичких технологија, комбинујући искуство Дел-а у доменима организационих сервера, персоналних компјутера и мобилних решења, са искуством ЕМС-а у домену организационих сториџа.
 
Дел ЕМС наслеђује од ЕМС-а и Дел-а лидерске позиције у домену технологија сервера, сториџа, виртуелизације и персоналних компјутера. 
Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079