РАФ добио допуну дозволе за рад

Одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја Рачунарски факултет добио је допуну дозволе за рад. Поред студијских програма који већ имају дозволу за рад (Рачунарске науке на основним академским студијама и Информационе технологије на основним струковним студијама), факултет је добио дозволу за рад и за извођење нових акредитованих студијских програма на основним студијама (Рачунарско инжењерство и Рачунарски дизајн), на мастер студијама (Рачунарско инжењерство, Рачунарски дизајн, Рачунарске науке, Софтверско инжењерство и Информациони системи) и на докторским студијама (Рачунарско инжењерство и Рачунарске науке).

Предавање Борислава Агапиева на РАФ-у

У среду, 19. јула у 13 часова у учионици РАФ 1 одржаће се предавање Борислава Агапиева, оснивача дистрибуисаног социјалног претраживача Wowd.com и водећег big-data провајдера и вертикалног претраживача за аутомобиле и некретнине у САД, Vast.com. Чак седам инжењера из Србије прешло је у Facebook (Пало Алто) као резултат аквизиције Wowd-а 2012. године.

 

Опширније...

РАФ-овци на такмичењу из машинског учења у организацији EESTEC-a

У Научно-технолошком парку у Београду 08. и 09. априла одржано је двадесетчетворочасовно такмичење из области машинског учења у организацији Београдског локалног комитета Удружења студената електротехнике Европе (EESTEC). Циљ је био развити и имплементирати алгоритам за детекцију лица у реалном времену на појединачним сликама, а затим искористити класификатор за појединачне слике за детекцију свих лица на сликама које поседују већи број лица.

Опширније...

Летња пракса у НИС-у

Протекле недеље одржан је састанак др Снежане Лакићевић, саветника директора Функције за организациона питања за сарадњу са универзитетима у компанији НИС и др Драгана Милетића, декана Рачунарског факултета. На састанку је договорена сарадња НИС-а и Рачунарског факултета која ће бити крунисана потписивањем меморандума о сарадњи у области образовања. Овом приликом договорена је могућност похађања летње праксе студената Рачунарског факултета у компанији НИС.

Опширније...

Стипендисти 2017/2018

Рачунарски факултет је објавио листу стипендиста за упис у школску 2017/2018. годину. Додељено је 16 пуних и 9 полустипендија за четворогодишње школовање на академским студијама РАФ-а. Рок за упис стипендиста и полустипендиста је до 15.06.2017. године.

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079