Пријем бруцоша на РАФ-у

Пријем петнаесте генерације студената Рачунарског факултета одржаће се у понедељак, 02. октобра у просторијама факултета (учионица РАФ 6). Пријем бруцоша ће бити организован по следећем распореду:
 
9:45h студенти на смеру Рачунарско инжењерство (чија су почетна слова презимена од А до М);
10:30h студенти на смеру Рачунарско инжењерство (чија су почетна слова презимена од Н до Ш);
11:15h студенти на смеру Информационе технологије.

Нова књига Др. Мирјане Радивојевић

Springer, реномирани светски издавач научне литературе и радова објавио је књигу "The Emerging WDM EPON" чији је први аутор професор Рачунарског факултета Др. Мирјана Радивојевић.  У овој књизи разрађују се различити модели, архитектура и имплементација, процењују се њихове перформансе, и предлажу решења за оне који се суочавају са мултисервисним мрежама. 

Knjiga.jpg

РАФ-овци други на blockchain хакатону

У оквиру августовске blockchain маније одржане у Стартит Центру одржан је и blockchain хакатон на коме се тим студената Рачунарског факултета, "Емоџи тим", који су чинили Душан Здравковић, Никола Мастиловић, Андреј Крижан и Петар Милановић квалификовао на друго место.

Ово такмичење пружило је могућност тимовима да докажу свој blockchain концепт и подигну свест о улози коју би технологија која надилази примену у свету криптовалута могла да игра у будућности.   

Опширније...

Обука програмирања за бруцоше

Курс програмирања намењен студентима генерације 2017/2018. почиње 11. септембра 2017. године, одржава се понедељком, средом и петком у просторијама факултета у следећим терминима:

- од 9 до 11 часова - прва група

- од 12 до 14 часова - друга група

Дипломирао Марко Баковић

Студент Марко Баковић је 30. августа 2017. године на РАФ-у одбранио свој дипломски рад на тему "Поређење хеуристика за решавање проблема паковања у корпе" пред ментором др Драганом Урошевићем и др Бојаном Димић Сурла, чланом комисије.
 
"Када је у питању решавање проблема паковања у корпе у пракси постоје много комплексније и боље хеуристике од хеуристика које смо поменули овде. Али можемо закључити да не постоји један најбољи приступ за све улазе већ се треба фокусирати на што бољу анализу улаза које очекујемо. Треба одабрати алгоритам који постиже добре резултате на типу улаза који одговара нашој примени, а који се у исто време уклапа у наша ограничења по питању сложености. " - закључио је Марко. 
 
Фотографије са одбране погледајте у галерији.
 

Дипломирао Лазар Миленковић

Студент Лазар Миленковић је 17. августа 2017. године на РАФ-у одбранио свој дипломски рад на тему "Поређење похлепних, бектрек и генетских алгоритама за стратегију игре Таблић и њених модификација" пред ментором др Владимиром Миловановић и Др Драганом Урошевић, чланом комисије.

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079