Докторска дисертација - Јована Божић

Научно-наставно веће Рачунарског факултета у Београду обавештава научну и стручну јавност да је на увид доступна докторска дисертација кандидата Јоване Божић, под називом „Предикција временских низова помоћу таласића и неуралних мрежа са применом за предикцију валутних парова“.  Дисертација се налази у библиотеци Рачунарског факултета и у репозиторијуму Универзитета Унион и доступна је за јавност до 10. децембра 2017. године.
 
Јована Божић је завршила основне студије на Електротехничком факултету у Београду са просечном оценом 9,26 и од 2012. године је у сталном радном односу у компанији Телеком Србија. Студент је докторских студија на Рачунарском факултету од 2010. године.

Свечана додела диплома

Свечана додела диплома студентима који су завршили основне академске и струковне и мастер академске студије на Рачунарском факултету одржаће се у петак, 24.11.2017. године у Прес центру УНС-а (Кнез Михаилова 6, трећи спрат), са почетком у 16:30 часова. Овом приликом поделићамо и захвалнице и књиге најбољим студентима и такмичарима у претходној школској години. Позивамо све наше дипломиране студенте и њихове госте да присуствују свечаности.

Дипломирао Никола Јовичић

Студент Никола Јовичић је у петак, 17. новембра 2017. године на РАФ-у одбранио свој дипломски рад на тему "Аутоматско бојење цртежа коришћењем конволуционих неуралних мрежа" пред ментором др Стеваном Милинковићем и др Јеленом Васиљевић, чланом комисије.

"Напредак машинског обучавања дефинитивно може да олакша посао великом броју људи. Али проблем тога може бити превелика аутоматизација што може негативно утицати на сигурност посла, што се већ видело у фабричкој индустрији увођењем аутоматских покретних трака, а тренутно се може видети у превозној индустрији са порастом самовозећих аутомобила, чији је директни узрок унапређење алгоритама машинског обучавања." - закључио је Никола.

Фотографије са одбране можете видети у галерији.

Дипломирао Душан Јосиповић

Студент Душан Јосиповић је у петак, 17. новембра 2017. године на РАФ-у одбранио свој дипломски рад на тему "Конволуциона неурална мрежа за учење игре "Breakout" " пред ментором др Стеваном Милинковићем и др Немањом Илићем, чланом комисије.

"Област неуралних мрежа је после много година коначно заживела и по први пут нема назнака да ће се њене примене ускоро повући и заменити неким другим приступом. Захваљујући напредним моделима неуралних мрежа ускоро ће велики број мануелних и замарајућих послова бити аутоматизован. Ово се већ дешава и у неким градовима је свакодневница." - закључио је Душан.

Фотографије са одбране можете видети у галерији.

Дипломирао Миљан Митровић

Студент Миљан Митровић је у четвртак, 16. новембра 2017. године на РАФ-у одбранио свој дипломски рад на тему "Израда мултиплатформскох мобилних апликација коришћењем Xamarin платформе" пред ментором др Миланом Видаковићем и др Милошем Јовановићем, чланом комисије.
 
"Након свега изведеног можемо закључити да је Xamarin веома флексибилна и моћна алатка за развој мултиплатформских мобилних апликација. Из поглавља 6 видимо да ми ни у једном тренутку нисмо ни на који начин зависили од платформе. али смо ипак на крају добили серију платформских апликација које раде исти посао уз незнатне измене у изгледу." - закључио је Миљан.
 
Фотографије са одбране можете погледати у галерији.

Одбрана дипломског рада - Никола Јовичић

У петак, 17. новембра у 17 часова одржаће се одбрана дипломског рада студента Николе Јовичића на тему "Аутоматско бојење цртежа коришћењем конволуционих неуралних мрежа". Одбрана је јавна и одржаће се у учионици РГ 3.

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079