Одбрана мастер рада на тему "Имплементација и тестирање софтверских решења за заштиту рачунарских мрежа"

Студент Дејан Брдарески је у четвртак, 27. децембра одбранио свој мастер рад на тему "Имплементација и тестирање софтверских решења за заштиту рачунарске мреже" пред ментором др Мирјаном Р. Радивојевић и др Ђорђем Бабићем, чланом комисије.

Опширније...

Представљање Рачунарског факултета на манифестацији "Београдска зима"

Задовољство нам је да се у оквиру манифестације "Београдска зима" представимо публици кроз изуме, радове и искуства студената, а за најмлађе смо припремили  представу "Мали принц" коју ће извести ученици Рачунарске гимназије.

Очекујемо вас у "Топлом кутку" на Тргу Републике од понедељка 24. децембра!

48396444_1968899093159497_2797859975718764544_n.jpg

Славко Фодор - интервју

У дневном листу Блиц објављен је интервју са истакнутим ИТ стручњаком и бившим студентом Рачунарског факултета Славком Фодором. Славко је неколико година провео радећи у Фејсбуку, а онда одлучио да се врати у Србију.

"Славко је имао посао у Фејсбуку, хвалио га је и Закереберг, а онда се вратио у Београд да оствари свој дечачки сан" гласи назив објављеног текста који можете прочитати ОВДЕ.

Пријаве за такмичење RAF Challenge 2019 су отворене

На сајту Рачунарског факултета објављен је позив средњошколцима за учешће на информатичком такмичењу RAF Challenge, које организују Рачунарски факултет и Друштво математичара Србије. Овогодишње такмичење одржаће се у три категорије:
 
1. презентација/апликативни програм (тема: "Криптовалуте - техничке карактеристике и предности у односу на стандардни новац"),
 
2. анимација/игрица (тема: "Иновативна примена софтвера у спорту"),
 
3. видео (тема: "Моја улица").
 
За детаљније информације и о пропозицијама такмичења погледајте RAF Challenge 2019.
 
На финале такмичења позивају се средњошколци који уђу у ужи избор, а најбољи се награђују вредним наградама.
 
Пријаве и постављање радова на сајт РАФ-а ће се обављати од 12. децембра 2018. до 16. фебруара 2019. године, а планирано је да се финале такмичења одржи у марту 2019. године (датум ће бити ускоро познат).

Приступна предавања на Рачунарском факултету

Јавна приступна предавања за избор у звање доцента за кандидате др Лазара Карбунара и др Горана Ракочевића одржана су 10. децембра 2018. на Рачунарском факултету. Јавно приступно предавање др Михајла Цекића одржаће се у понедељак 24. децембра у 13 часова на Рачунарском факултету.

Опширније...