Окупљање алумнија на Рачунарском факултету

Док се Београд ужурбано припрема за дочек Нове 2020. године Рачунарски факултет је спремно и са великом радошћу дочекао окупљање бивших студената. Скуп под називом "Рачунарски факултет кроз каријере алумнија" одржан је у четвртак 26. децембра 2019. Велики број бивших студената, а било је оних из прве РАФ-ове генерације, окупило се на Рачунарском факултету да размене своја пословна искуства са деканом, бившим професорима и колегама.

Опширније...

РАФ-овци убедљиво најбољи на Првом РАФ Хакатону

На Првом РАФ Хакатон-у, одржаном 21. и 22. децембра 2019. године на Рачунарском факултету, прва три места освојили су тимови студената са РАФ-а. Тријумфовао је тим Кмице кога су чинили Вукоман Стојановић, Стефан Бургић, Душан Здравковић и Миљан Текић, друго место освојила екипа RAFx у саставу Бранко Фулурија, Милош Милуновић, Вања Пауновић и Михаило Вигњевић . Треће место припало је тиму Runtime<T>error, а чинили су га Лука Јовичић, Ђорђе Величковић и Лазар Булић.
Од укупно 118 пријављених студената са чак 12 факултета из целе земље, 8 тимова је добило прилику да учествује на Хакатону. Осим са Рачунарског факултета, у финалу су учествовали тимови са Факултета организационих наука, Електротехничког факултета и Математичког факултета из Београда, као и Факултета техничких наука из Новог Сада.
 
Такмичари су добили прилику да у року од 24 часа искажу своје идеје и знање одговоривши на задату тему. Наиме, задатак је био осмислити најбољи метод за истраживање тржишта користећи све јавно доступне податке и алате.

Опширније...

Истраживање доцента Рачунарског факултета Милоша Јовановића

Доцент Рачунарског факултета др Милош Јовановић објавио је преко 70 научних публикација у водећим међународним часописима, међународним и домаћим конференцијама, био је гостујући истраживач од 1998 до 2002. на Универзитету у Торонту, лабораторија за роботику машинског факултета, члан је уређивачког одбора часописа Robotica & Management, International Journal, ISSN 1453-2069, Editura Eftimie Murgu, Reşiţa, Румунија. Поседује 3 међународно призната патента. Осим што предаје на Рачунарском факултету др Милош Јовановић ради у институту Михајло Пупин у центру за роботику. Његов научни интерес базиран је на сервисној и персоналној роботици, биолошки инспирисаним системима, хуманоидној роботици, биомеханици, двоножном ходу, наменским управљачким системима, сензорици и прикупљању података са сензора, систем интеграцији.

Опширније...

Рачунарски факултет испратио још једну генерацију дипломаца

Рачунарски факултет у Београду испратио је још једну генерацију дипломаца. На свечаној додели диплома која је уприличена 29. новембра 2019. године Рачунарки факултет пожелео је својим дипломцима успешне каријере, али и да се њихова веза са  Рачунарским факултетом никада не прекине. Присутне је поздравио продекан Рачунарског факултета Душан Вујошевић: "Желим свима да честитам. Знам колико труда стоји иза вас, да пут није био лак и зато свака част. Желим вам да у даљој каријери нађете послове који вам одговарају. волео бих да останемо у контакту. Пратите наш сајт, долазите на факултет да наставимо да размењујемо знања и искуства. Увек сте добро дошли"

Опширније...

Пракса матураната средње школе "Раде Кончар" на Рачунарском факултету

Последње недеље новембра 2019. године, на Рачунарком факултету на смеру Рачунарски дизајн матуранти средње електротехничке школе "Раде Кончар" имали су блок наставу у виду праксе. Рачунарски факултет отворио им је врата свог музичког студија где су могли да чују и да виде шта се ради на предмету музичка продукција.

Опширније...

Студенткиња Рачунарског факултета одбранила је дипломски рад на тему "Java наспрам Kotlin у развоју мобилних апликација"

Студенткиња Рачунарског факултета Наташа Анџић је 21. новембра 2019. године одбранила дипломски рад на тему "Java наспрам Kotlin у развоју мобилних апликација", пред комисијом коју су чинили: ментор др Бојана Димић Сурла и др Селена Вукотић.

Опширније...