Истраживање доцента Рачунарског факултета и научног сарадника института "Михајло Пупин" Милоша Јовановића

Доцент Рачунарског факултета др Милош Јовановић објавио је преко 70 научних публикација у водећим међународним часописима, међународним и домаћим конференцијама, био је гостујући истраживач од 1998 до 2002. на Универзитету у Торонту, лабораторија за роботику машинског факултета, члан је уређивачког одбора часописа Robotica & Management, International Journal, ISSN 1453-2069, Editura Eftimie Murgu, Reşiţa, Румунија. Поседује 3 међународно призната патента. Осим што предаје на Рачунарском факултету др Милош Јовановић ради у институту Михајло Пупин као научни сарадник и водећи инжењер пројектант. Његов научни интерес базиран је на сервисној и персоналној роботици, биолошки инспирисаним системима, хуманоидној роботици, биомеханици, двоножном ходу, наменским управљачким системима, сензорици и прикупљању података са сензора, систем интеграцији.

Опширније...

Позивамо вас да се пријавите на РАФ Хакатон

РАФ Хакатон је тимско наградно такмичење у програмирању у трајању од 24 сата, организовано од стране студената Рачунарског факултета где такмичари добијају прилику да представе своју креативност и способност у виду оригиналног решења на задату тему. Такмичење је отворенеог типа, учешће је бесплатно, а право пријаве имају тимови од троје или четворо чланова, од 18 до 27 година. 
Такмичари ће имати обезбеђену храну и пиће у току целог такмичења, а такође ће имати на располагању и посебне просторије за забаву и одмор.
Више информација о самом хакатону:  https://hakaton.raf.edu.rs/ 
 
Пријаве за РАФ Хакатон су у току и трајаће до 10. децембра
 
РАФ Хакатон траје 24 сата и одржаће се од 21. до 22. децембра ове године у просторијама Рачунарског факултета у Београду.
Пријаве су на https://hakaton.raf.edu.rs/prijava

Опширније...

Рачунарски факултет испратио још једну генерацију дипломаца

Рачунарски факултет у Београду испратио је још једну генерацију дипломаца. На свечаној додели диплома која је уприличена 29. новембра 2019. године Рачунарки факултет пожелео је својим дипломцима успешне каријере, али и да се њихова веза са  Рачунарским факултетом никада не прекине. Присутне је поздравио продекан Рачунарског факултета Душан Вујошевић: "Желим свима да честитам. Знам колико труда стоји иза вас, да пут није био лак и зато свака част. Желим вам да у даљој каријери нађете послове који вам одговарају. волео бих да останемо у контакту. Пратите наш сајт, долазите на факултет да наставимо да размењујемо знања и искуства. Увек сте добро дошли"

Опширније...

Пракса матураната средње школе "Раде Кончар" на Рачунарском факултету

 

Последње недеље новембра 2019. године на Рачунарком факултету на смеру рачунарски дизајн матуранти средње електротехничке школе "Раде Кончар" имали су блок наставу у виду праксе. Рачунарски факултет отворио им је врата свог музичког студија где су могли да чују и да виде шта се ради на предмету музичка продукција.

Опширније...

Студенткиња Рачунарског факултета одбранила је дипломски рад на тему "Java наспрам Kotlin у развоју мобилних апликација"

Студенткиња Рачунарског факултета Наташа Анџић је 21. новембра 2019. године одбранила дипломски рад на тему "Java наспрам Kotlin у развоју мобилних апликација" пред комисијом коју су чинили: ментор др Бојана Димић Сурла и др Селена Вукотић.

Опширније...

Сарадња удружења "Живимо здравије" и Рачунарског факултета

Удружење Живимо здравије у сарадњи са Рачунарским факултетом одржало је 28. новембра 2019. на Коларцу трибину под називом "Живимо здравије". Декан Рачунарског факултета др Стеван Милинковић поздравио је све присутне истакавши значај сарадње Рачунарског факултета и удружења Живимо здравије, као и промоцију здравља не само међу млађом популацијом већ и међу старијима.
 

Опширније...

Рачунарски факултет Рачунарски факултет 011-33-48-079