РАФ на BMASmartC 2020 конференцији у Лисабону

Рачунарски факултет учествује на првој конференцији о иновативним пословним моделима и апликацијама за паметне градове која ће се одржати у Лисабону. Конференција под називом "BMASmartC" одржаће се од 8. до 10. октобра 2020. године. РАФ је, поред Факултета организационих наука из Београда и NOVA Information Management School у склопу Универзитета NOVA у Лисабону, добио улогу организатора конференције.

РАФ ће представљати др Снежана Поповић (Organizing committee) и др Милош Раденковић (Academic coordination).

Опширније...

РАФ као један од организатора конференције BMASmartC 2020

Рачунарски факултет је један од организатора конференције BMASmartC 2020 (заједно са ФОН-ом и NOVA Information Management School (NOVA IMS) - Universidade Nova de Lisboa).
 
РАФ представљају Милош Раденковић (Academic Coordination) и Снежана Поповић (Organizing Committee).
 
Више информација може се наћи на:
http://www.icmarktech.org/index.php/en/workshops?id=79.

Viktor Lučić osvojio je prvo mesto na prestižnom CodeIT такмичењу

Виктор Лучић, студент Рачунарског факултета, освојио је прво место у финалу у сениорској конкуренцији на престижном међународном такмичењу из програмирања CODEIT одржаном 14. јуна 2020. године. Ове године такмичење је одржано онлајн, а седиште координатора такмичења било је у Софији. 
 
Поред Виктора у финалу су се такмичила још два студента са РАФ-а -  Алекса Плавшић и Новак Живанић, а укупно њих шесторо из Србије. 
 
О каквом успеху је реч, сведочи и чињеница да је од укупно 23 финалиста, Рачунарски факултет имао чак три представника, а да се за место у финалу од октобра до маја, борило више од 100 учесника. 
 

Изабрани стипендисти РАФ-а

Као и сваке године, Рачунарски факултет доделио је стипендије талентованим ученицима који су постигли запажене успехе на националним и међународним такмичењима из информатике, математике и физике. Циљ нам је да што већем броју талената омогућимо образовање које ће им отворити пут ка запослењу у врхунским домаћим и страним компанијама. 
 
Објављена је листа стипендиста за упис у школску 2020/2021. годину.  Додељено је 8 пуних и 12 полустипендија за четворогодишње школовање на академским студијама РАФ-а. Матуранти који су добили пуне стипендије за бесплатно студирање као и они који су добили полустипендије могу се уписати до 17.06.2020. године. 

Студенткиња Јована Атанасијевић одбранила је свој дипломски рад на тему "Паралелни приступ у обради великих података употребом веб кролера"

Студенткиња Рачунарског факултета Јована Атанасијевић је 9. јуна 2020. године одбранила дипломски рад на тему "Паралелни приступ у обради великих података употребом веб кролера" пред комисијом коју су чинили: ментор др Душан Вујошевић и члан др Миланка Гардашевић Филиповић.

Опширније...

Одржано онлајн финале такмичења RAF Challenge

Финале дванаестог информатичког такмичења за ученике средњих школа "RAF Challenge 2020" ове године је због измењених околности одржано онлајн путем платформе Zoom.
Такмичење у организацији Друштва математичара Србије и Рачунарског факултета из Београда одржано је 16. маја 2020. године.
 
Cut.jpg
 
 
 
 

Опширније...