Одбрањен дипломски рад на тему "Апликација за визуализацију великих података - DataAnalyser"

Студенткиња Ирина Батинић је у петак, 24. јануара 2020. године на РАФ-у одбранила свој дипломски рад на тему "Апликација за визуализацију великих података - DataAnalyser" пред ментором др Снежаном Поповић и др Душаном Вујошевићем, чланом комисије.
 
Ирина је у апстракту свог дипломског рада истакла: "Сврха апликације је да понуди нешто једноставније, приступачније рјешење за анализу и визуализацију. Како технологија напредује свједоци смо да подаци, велики подаци, све више добијају на значају и ту се види значај постојања оваквог алата. Поред описа саме апликације, описана је архитектура и технологије које су кориштене. Планирана даља унапређена апликације су такође наведена и након тестирања, код ће постати код отвореног типа у циљу доприноса интернет заједници и квалитетнијег и бржег развоја."
 
"Даља унапређења апликације могу да се подијеле у три групе: 1. даљи развој нових функционалности, 2. побољшања рада апликације и 3. побољшања корисничког интерфејса.", истакла је у закључку, а потом детаљно разложила ове ставке.
 
Фотографије са одбране погледајте у галерији.