Студент Велимир Радосављевић одбранио је свој дипломски рад на тему "Употреба сензора у мобилној платформи: Даљински управљач за миш"

Студент Рачунарског факултета Велимир Радосављевић је 9. септембра 2020. године одбранио дипломски рад на тему "Употреба сензора у мобилној платформи: Даљински управљач за миш" пред комисијом коју су чинили: ментор др Милан Видаковић и члан др Бојана Димић Сурла.
 
"У раду је описана имплементација android апликације и сервера на страни рачунара који омогућавају контролу миша на рачунару. Корисник покретом телефона попут даљинског, налик на Nintendo Wii контролер, контролише миш и има на располагању нормалне функције миша као што је лево/десно дугме миша клик, двоклик итд. Имплементација је реализована native android апликацијом која представља клијент и сервером који се покреће на рачунару, оба су написана у програмском језику Java." - наведено је у апстракту.
 
"Сама апликација има простора за унапређивање: бољи протокол за комуникацију, додавање опција за границу која одређује шта је најмањи могућ покрет, sensor fusion жироскопа са акцелерометром и компасом ради уклањања drift-a итд." - закључио је Велимир.
 
 
Фотографије са одбране налазе се у галерији.