Студент Павле Илић одбранио је дипломски рад на тему "Скалабилне архитектуре за паралелну обраду података"

Студент Рачунарског факултета Павле Илић је у понедељак, 22. новембра 2021. године одбранио дипломски рад на тему Скалабилне архитектуре за паралелну обраду података пред комисијом коју су чинили ментор, др Душан Вујошевић и члан, др Милош Раденковић.

Опширније...

Студенткиња Валерија Нагл одбранила је дипломски рад на тему "Превођење монолитне у микросервисну архитектуру на примеру апликације студентских анкета"

Студенткиња Рачунарског факултета Валерија Нагл је у петак, 19. новембра 2021. године одбранила дипломски рад на тему Превођење монолитне у микросервисну архитектуру на примеру апликације студентских анкета пред комисијом коју су чинили ментор, др Бојана Димић Сурла и члан, др Милан Видаковић .

Опширније...

Студент Петја Алекси Ђаковић одбранио је дипломски рад на тему "Андроид апликација за видео надзор помоћу веб RTC технологије"

Студент Рачунарског факултета Петја Алекси Ђаковић је у петак, 19. новембра 2021. године одбранио дипломски рад на тему Андроид апликација за видео надзор помоћу веб RTC технологије коју су чинили ментор, др Милан Видаковић и члан, др Бојана Димић Сурла.

Опширније...

Семинар за средњошколце RAF IT Days 2022 - пријаве су отворене!

Тестирање средњошколаца за тринаести IT семинар - RAF IT Days почело је 15. новембра и трајаће до 25. марта 2022. године. Семинар RAF IT Days 2022 одржаће се онлајн посредством платформе Zoom. Сви кандидати су у обавези да одраде ТЕСТ, а најуспешнији добијају позив да присуствују семинару. Семинар организује Рачунарски факултет са жељом да младима што више приближи информационе технологије, њихов напредак и примену у привреди.
 
Ово је јединствена прилика да се ученици упознају са начином рада у IT индустрији и добију корисне информације и савете од искусних професионалаца. Компаније се радо одазивају позиву за дружење са средњошколцима, а то су до сада учиниле: Microsoft Development Center Serbia, Adobe, Google, Oracle, Asseco, Godday, CET, Infostud и многе друге. Планирано је да се семинар одржи у априлу 2022. године и трајаће четири дана (датуми ће бити објављени до 31.12.2021.).
 
За питања нам се обратите на мејл: rafitdays [@] raf.rs
 
RAF_IT_online.jpg

Студент Стефан Бургић одбранио је дипломски рад на тему "Чиста архитектура и солид принципи"

Студент Рачунарског факултета Стефан Бургић је у петак, 5. новембра 2021. године одбранио дипломски рад на тему Чиста архитектура и солид принципи пред комисијом коју су чинили ментор, др Бојана Димић Сурла и члан, др Драган Урошевић.

Опширније...

Друго место за тим РАФ Маг на SICEF Хакатону

Тим под називом РАФ Маг кога чине студенати Рачунарског факултета Милош Максимовић, Никола Пауновић, Драгослав Милутиновић и Филип Ћосовић, освојио је друго место на SICEF Хакатону. 

WhatsApp_Image_2021-11-07_at_16.24.26.jpg

SICEF Хакатон је двадесетчетворочасовно такмичење у креирању апликације на задату тему које је одржано од 5. до 7. новембра на Електронском факултету у Нишу. Главни циљеви Хакатона јесу подстицање иновативности, креативности и могућности да млади људи стекну непроцењиво искуство рада у тиму и под притиском, с обзиром на то да је потребно за 24 часа створити оригиналну апликацију која ће заинтересовати широку групу корисника и имати адекватну примену.

Овогодишња тема Хакатона била је Допринос спречавању ширења вируса Covid19. На такмичењу је учествовало 8 тимова, а победнички тим је из Ријеке, Хрватска. Филип Ћосовић, члан другопласираног тима РАФ Маг описао је решење коју су овом приликом креирали:

Креирали смо две апликације, једну коју ће користити болнице и медицинске установе како би водили статистику о оптерећености болница, стању пацијената и побољшаној интерној комуникацији, и другу, корисничку апликацију, која би служила да корисници имају увид у стање у болницама, која им је најближа, која је мање оптерећена итд. Главна фукнционалност је анонимно праћење кретања корисника које би служило да уколико се неки корисник зарази остали који су били у контакту са њим добију обавештење да постоји ризик да се и они заразе. Корисници могу да дају податке о свом стању и добију савете, а такође проверавамо резултате њиховог теста које уносе скенирањем QR кода. Нашу идеју смо у целости имплементирали за 24 часа због чега смо добили нарочиту похвалу жирија.

Честитамо тиму РАФ Маг на постигнутом успеху и желимо им још много сјајних идеја и освојених награда!