Свечано отворена прва Изложба радова студената Катедре за мултимедијални дизајн Рачунарског факултета

У прелепом амбијенту Галерије РАФ (Кировљева 15, Баново брдо) 11. јуна 2021. године свечано је отворена Изложба радова студената Катедре за мултимедијални дизајн Рачунарског факултета. Ово је прва изложба студената Рачунарског факултета, а организована је поводом пет година рада Катедре за мултимедијални дизајн.

Опширније...

Дипломирао студент Рачунарског факултета Ђорђе Петровић

Студент Рачунарског факултета, Ђорђе Петровић, је 14. јуна 2021. године одбранио дипломски рад на тему "Технике кодовања у 5G бежичним мрежама" пред комисијом коју су чинили ментор др Десимир Вучић и члан др Селена Вукотић.
 
О свом раду Ђорђе је истакао следеће: "У данашњем свету интелигентни системи помажу у решавању потешкоћа које настају у различитим подручјима повезаним са чистоћом животне средине као што су управљање отпадом, паметни путеви, контрола загађења ваздуха, заштита шума, рано откривање земљотреса и многе друге. Иновативне бежичне мреже су главни темељ ових тренд апликација и на њихово учешће у тим системима у великој мери утичу иманентне технологије, и саставни су део 5G мреже.

Опширније...

Изабрани стипендисти РАФ-а за 2021/2022. годину

Као и сваке године, Рачунарски факултет доделио је стипендије талентованим ученицима који су постигли запажене успехе на националним и међународним такмичењима из информатике, математике и физике. Циљ нам је да што већем броју талената омогућимо образовање које ће им отворити пут ка запослењу у врхунским домаћим и страним компанијама. 
 
Објављена је листа стипендиста за упис у школску 2021/2022. годину.  Додељено је 8 пуних и 14 полустипендија за четворогодишње школовање на академским студијама РАФ-а. Матуранти који су добили пуне стипендије за бесплатно студирање као и они који су добили полустипендије могу се уписати до 17.06.2021. године. 

Додељене дипломе РАФ-овцима

Рачунарски факултет у Београду изнедрио је још једну генерацију дипломаца. На додели која је уприличена на Факултету 3. јуна 2021. године, са дипломама основних академских студија изашли су : Ђорђе Величковић, Слободан Николић, Драгутин Мисирача, Ђорђе Ђелић, Вукашин Максимовић, Стефан Поповић, Огњен Боровчанин, Марко Митић, Александар Миленовић, Алекса Деспић, Срђан Обрадовић, Александар Тодоровић и Стефан Црнобрња.
 
Са дипломама основних струковних студија изашли су : Младен Ашћерић, Данијела Буловић, Павле Дешић, Александар Стефановић и Никола Радовановић, а са дипломама мастер студија изашли су: Анђела Вујовић, Наташа Вуксановић и Петар Ерић.
 
Рачунарски факултет пожелео је својим дипломцима много успеха у животу и раду, али и да се њихова веза и сарадња са Рачунарским факултетом никако не прекине завршетком студија. Честитамо свим нашим дипломцима!
 
Фотографије са доделе налазе се у галерији.

Златни Пингвини са РАФ-а поново у светском програмерском врху

Фантастична прогамерска екипа RAF Penguins не престаје да ниже успехе. Престижно информатичко ICPC такмичење завршавају на сјајном другом месту које им је донело златну медаљу, прво место на Балкану и пласман на, друго по реду, светско ACM финале.
 
Врхунско програмерско знање талентовани студенти Рачунарског факултета, Алекса Плавшић, Павле Мартиновић и Алекса Милисављевић, показали су још једном на највећем регионалном студентском такмичењу из информатике за Југоисточну Европу (ICPC) које су завршили у самом врху. На такмичењу које је одржано онлајн 23. маја 2021. године освојили су друго место.

Опширније...

Изложба радова студената Рачунарског факултета

Изложба радова студената Катедре за мултимедијални дизајн Рачунарског факултета биће одржана од 11. јуна до 24. септембра у Галерији РАФ (Кировљева 15, Баново брдо).
Организује поводом пет година рада Катедре, а са циљем да се промовишу радови студената основних и мастер академских студија и представе стандарди учења дизајна на Рачунарском факултету. 
 
 
                                                                              1500x1500_3_IZLOBA_DIZAJN.jpg
 
 
 

Опширније...