РАФ успоставио сарадњу са НИС-ом

Компанија НИС и Рачунарски факултет Универзитета Унион успоставили су сарадњу у области образовања, истраживања и трансфера знања. Меморандум о сарадњи су потписали Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а и Бојана Димић Сурла, декан Рачунарског факултета.

Циљ овог меморандума је повезивање научног рада факултета са пословним активностима НИС-а, што ће допринети научној афирмацији факултета и успешнијем пословању компаније. Меморандумом су предвиђена размена знања и искустава, научна истраживања и научно-консултативне услуге, обуке и тренинзи, учешће у заједничким пројектима, организација узајамних гостујућих предавања, као и укључивање студената у програме НИС-а намењене младима и стручне праксе, у складу са потребама и могућностима компаније. Сарадња НИС-а и Рачунарског факултета одвијаће се и у оквиру мастер програма „Master in Computational Finance (MCF) програм“. Овај програм један је од пионира у интегративном образовању у области рачунарских финансија. Он интегрише финансије, рачунарство, машинско учење и дигиталну трансформацију модерне економије.

IMG_20220519_145205.jpg 

Опширније...

Студент Милан Убипарип одбранио је дипломски рад на тему "Преглед JPEG стандарда за компресију слике"

Студент Милан Убипарип Рачунарског факултета је у четвртак, 12. маја 2022. године одбранио дипломски рад на тему Преглед JPEG стандарда за компресију слике пред комисијом коју су чинили ментор др Селена М. Вукотић и члан др Миланка Гардашевић-Филиповић.

Опширније...

Компанија Sipod гостовала на Рачунарском факултету

Компанија Sipod из Београда одржала је гостујуће предавање у уторак, 10. маја на Рачунарском факултету и онлајн. Представници Sipoda су представили свој начин рада, технологије које користе, начин вођења пројеката, као и програм пракси за студенте. 

img_20220510_151001_optimized.jpg

Опширније...

Мајкрософт одржао гостујуће предавање из Машинског учења на РАФ-у

Мајкрософт развојни центар одржао је гостујуће предавање у понедељак, 9. маја на Рачунарском факултету и онлајн у оквиру предмета Машинско учење. Инжењери из Мајкрософт развојног центра представили су студентима практичне аспекте машинског учења и вештачке интелигенције кроз примере модерних апликација и метода, као и свакодневних изазова у областима NLP и Цомпутер Висион. Ово предавање је део одличне сарадње коју Рачунарски факултет годинама има са Мајкрософтом.

img_20220509_091734_optimized.jpg

Опширније...